Wie zijn wij

Instituut voor Traditionele Chinese Gezondheidskunde met Westerse inzichten

 
 

Het Felder Instituut:

Het Felder Instituut bevordert de gezondheid op basis van oeroude principes. Al duizenden jaren geleden zijn met name in het Verre Oosten diverse varianten van genees- en gezondheidskunde ontstaan en sindsdien verder doorontwikkeld. De Westerse tak is daarbij relatief jong en in ons land veel bekender.
Het Felder Instituut put zowel uit Traditionele Chinese Gezondheidskunde (TCM: Traditional Chinese Medicine) als uit de Westerse verbeteringen daarop.

De kracht van deTraditionele Chinese Gezondheidskunde:

De Traditionele Chinese Gezondheidskunde pakt gezondheid samenhangend en individueel gericht aan. Ieder mens is immers verschillend en daardoor kan dezelfde kwaal een verschillende achtergrond hebben. TCM gaat er van uit dat ieder mens zelf in staat is zich optimaal te helen, zowel lichamelijk als geestelijk. Waar een mens uit balans raakt, kan het helend vermogen achterblijven waarmee zich eerst onbehagen en na langere tijd ziekten ontwikkelen. In ieder stadium aanpakken is mogelijk, bij voorkeur dus al lang voordat een ziekte zich manifesteert.
De kracht van TCM toont zich in het preventieve stuk: met de juiste zorg vooraf zijn ziekten vaak te voorkomen.
De kracht van TCM toont zich ook bij langdurige ziekte met een chronisch verloop. Veel mensen hebben dan ook gemerkt dat ze veel baat hebben bij een TCM behandeling: ‘je ziek voelen’ is iets is waar je zelf veel aan kunt doen.

Totaalaanpak:

De diverse therapieën gaan altijd uit van een totaalaanpak waarbij je als persoon zowel uit een lichaam als geest bestaat, die samen één zijn. Die samen zelf uitstekend in staat zijn ziekten op te lossen. En als dat onvoldoende lukt zijn vaak kleine veranderingen op lichamelijk, emotioneel of mentaal gebied waar je zelf aan kunt werken voldoende om goede resultaten te bereiken. Met de therapeut als coach leer je wat je kunt veranderen om blijvende resultaten te bereiken. In de literatuur wordt totaalaanpak vaak aangeduid met “holistisch”.