TCM therapeut: Marianne Huijbregts

Marianne HuijbregtsErvaringsleren is een grote kracht om te veranderen. De therapie is heel erg gericht op ervaren, voelen wat iets met je doet, voelen of iets goed voor jezelf is en voelen dat je het vanuit eigen kracht doet. In dit bewustwordingsproces ontstaat een gedragsverandering naar buiten toe en een zijnsverandering naar binnen toe. Met gerichte ondersteuning komen we samen stapje voor stapje verder naar wat voor jou goed voelt.

Mijn krachten:

  • Vanuit mijn hart verbinding maken met de cliënt. Open staan voor de behoeften en daarmee aan de slag gaan.
  • Mensen motiveren en enthousiast maken om het proces aan te gaan.
  • Levenservaring met mensen en processen.

Na vele jaren als Financial Controller te hebben gewerkt, heb ik mijn passie gevonden in de Oosterse filosofie. Ik heb opleidingen gevolgd bij:

  • Dorle Lommatzsch, www.openbewustzijn.nl, Mindfullness en Bhoedistische tradities
  • Centrum voor Natuurlijke Gezondheids Ontwikkeling, www.cngo.nl, Tai ChiBocam trainer/therapeut
  • Fons Delnooz, www.de-verbinding.com, Energetische Bescherming
  • Diverse studiereizen naar China naar de universiteit te Guilin en de Tai Chi-school te Jingxi: met lessen in TCM, Tuina-massages, Qi Gong, Guo Lin Qi Gong
  • Stichting Guo Lin Qi Gong, www.guolin.nl, docentopleiding in bewegingsvormen speciaal gericht op verzwakte mensen, kankerpatiënten en chronisch zieken

Van de Stichting Guo Lin Qi Gong ben ik tevens bestuurslid.

Mijn passie voor TCM is tijdens mijn eerste studiereis naar de universiteit van Guilin in China ontstaan. Hier ben ik onder de indruk geraakt van de kracht en energie die je met TCM kunt bereiken. Terug in Nederland heb ik de BOCAM TCM-opleiding gevolgd, een erkende HBO beroepsopleiding tot Tai Chi BOCAM trainer/ therapeut.
Mijn collega-therapeut Werner van Ipenburg heeft ook de BOCAM-opleiding gevolgd. En verder volgen we jaarlijks meerdere bijscholingscursussen, waaronder de Sedonamethode.

De afgelopen jaren ben ik me volledig gaan richten op mijn praktijk om mensen te helpen om vanuit eigen kracht (eigen regie) te gaan leven, om de klacht te verhelpen, om de ziekte te overwinnen, om weer te genieten van het leven.

In de zakelijke financiële wereld heb ik ervaren hoe makkelijk je je laat meenemen in de eisen die de maatschappij van je vraagt. Het lijkt net of je zelf geen keuze of invloed meer hebt.  Doordat ik een jaar uit mijn werkomgeving ben gestapt en daarna mijn baan weer heb opgepakt, heb ik duidelijk het verschil ervaren dat ik heel anders in dezelfde baan kon zijn doordat ik geleerd heb de rust bij mezelf te vinden.

Ik kan meer bij mezelf blijven. Ik ben bewust van mijn kracht.
Ik kan blijven genieten.